Skor, Pjuck och Pumps...

2008-07-09 ♥ 15:29:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Tänkte bara ge lite information om mig själv på den här punkten, så ni kanske hyser någon typ av förståelse för att undertecknad kommer att skriva mycket om det som ligger mig varmast om hjärtat! (näst efter maken och hunden)


Nämligen SKOR!!!


Jag är en obotlig sko fanatiker. Jag skull antagligen ha flera om jag hade råd. Till skillnad från mycket annat tycker jag att skor kan få en att känna sig snygg, avslappnad, sexig, sofistikerad, kaxig eller vad du nu en önskar genom ett trollslag! Dom är ens vänner, allierade eller fiender (har du någonsin försökt gå in ett par 11cm höga lackpumps med peptoe i för liten storlek?)


 Det tog min älskade make ett par år att inse vidden av min besatthet. Under en lång period var ju dom långa, spetsiga tårna på mode och de föll mig inte helt riktigt i smaken. Men när dom älskade avrundade tårna började smyga sig in på marknaden igen så fullkomligt exploderade min sko älskande själ i ett sanslöst frosseri av skor. Jag har ju två års sko shopping att ta igen!


Vissa är frälsta i stövlar och andra i ballerina skor. Men majoriteten av oss Imeldor brukar gilla höga klackar av olika slag. Om jag måste generalisera så är det 8-12 cm klack, sandal eller pumps som gäller för min egen del. Jag vill dock inte riktigt kalla mig själv en Imelda eftersom jag inte äger så pass många skor. Jag tror att jag bara äger närmare 120 par. Jag har så sakteligen börjat inse att jag behöver flera sko garderober hemma. Jag håller faktiskt på att fota samtliga skor för att veta vad jag har. Men en MINImelda tycker jag iaf att jag kan få kallas. För er som inte vet vem Imelda Marcos är så finns här en liten beskrivning:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Imelda_Marcos


Den korta artikeln är inte helt riktig. Imelda ska vid ett senare tillfälle sagt att " Jag har inte alls ägt 3000 par skor! Jag hade enbart 1060 stycken..."


Det säger en del om oss Imeldor/ minimeldor, gör det inte?


Hur vet man är en Imelda/ Minimelda då?Du vet att du är en Imelda om du:


  • ...Använder utrycket  "mycket användbara", "Jättepraktiska" eller "En investering" om dom grön-glittriga skinn pumpsen med stilettklack som egentligen inte passar till något plagg du äger.
  • ... har köpt fler en ett par skor i för liten storlek för dom GÅR ju alltid att töja!
  • ... matchar dina kläder efter dina skor och inte tvärt om.
  • ... någon gång på grund av ansträngd ekonomi fått välja mellan något du verkligen behövt och ett par skor och skorna vunnit.
  • ...Äger minst 3 par nästan identiska  svarta skor för att dom är "klassiska" och "tidlösa".
  • ... har insett att det inte är någon ide att försöka förklara för din make/sambo/ pojkvän att det är mycket nödvändigt för dig att köpa de där polkadott / siden sandalerna med kon-klack för att dom matchar ditt humör.
  • Tycker att det är helt legitimt att köpa ett par gummistövlar för nästan 1000 kronor med motiveringen "Dom är faktiskt väldigt snygga! Och jag vill va snygg även om det regnar!"


Skulle det nu vara så att du inte passar in på så många påståenden så gör det inget. Älskar du dina skor är du för det mesta en Imleda iaf. Lev gott och lyckligt med dina skor! Det gör jag!RSS 2.0