Små, små kläder.

2010-01-29 ♥ 10:10:49 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (4)

Sitter och botaniserar bland bäbiskläder på nätet. Det finns en hel uppsjö av så söta små pytte kläder att man kan bli kollrig för mindre. Vi har inte köpt några kläder än. Jag har fått en uppsättning av min ena syster, och vi har köpt lite filtar. Men thats it.

En anledning har varit att vi helt enkelt inte vetat vilken storlek vi ska ha. Man vill ju helst inte ha 62or med sig till BB och får en liten prematuris som får plats i en strumpa. Samtidigt känns det lite olycksbådande onödigt att köpa saker i storlek 40 också. Som om man förväntar sig att det ska gå åt pipan. Försöker att inte tänka så.  

Hittade några söta saker iaf som ska köpas hem. Minioverallen har öron. Det är ok. Man får ha öron på så små overaller.


                                                        

(Klicka på bilderna för att få upp dem i större storlek)Brödbak.

2010-01-28 ♥ 15:04:13 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Jag har bakat bröd idag. Behöver jag nämna att jag känner så huslig att jag nästan kräver ett rödrutigt förkläde?  Jag försökte mig på ett hederligt vitt bröd, och sen gick jag bananas och började experimentera lite med linfrö kross och solrosfrön och allt möjligt kul. Allt för att maken ska få ett bröd som är lite mörkare än pappers vitt.  Det gick över förväntan bra! Och detta från en varelse som genuint hatar att baka! (Läs: undertecknad) Jag lagar mat. Jag bakar inte. Punkt. Nåja, inte i vanliga fall.                                               

              1, Innehåll                           2, Jäst deg.                    3, Färdig jästa limpor.
                             


           4, Gräddade limpor.            5, "Mörkt" Bröd.               6, Smaka lite?
                                                           

                                               7, Fika dax! med nybakat bröd!Själv äter jag inte mörkt bröd. ( Allt som är mörkare än ordinarie gul/vit är mörkt) Min enorma aversion kan möjligen ha att göra med mindre roliga bröd-minnen från barndomen. Vi hade segel båt och alla som någon gång semestrat på en båt eller husvagn vet att man för det mesta köper mat som håller lite extra länge. Så även i detta fall. Så år efter år, sommar efter sommar fick man äta det där förhatligt vidriga mörka ”nyttiga” brödet som smakade gammal ruff och träputs. Det jäste i munnen likt ett förvridet litet monster som hotade kväva en långsamt. Allt i fiberns och det heliga surbrödets namn. Fy helvete…Lite sådär.

2010-01-27 ♥ 16:14:46 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Duktig jag. Skurat golv och gjort hallon / blåbärs paj. Inte helt fel. Fick besök av en gammal klasskamrat idag. Det var jätte kul att träffa henne igen och som vanligt hade vi en massa att prata om. Det är så upplyftande att återknyta gamla kontakter. Riktigt, riktigt roligt!


Mindre roligt var att den förbannade rörmokaren som skulle dykt upp vid tio kom vid ett. Jävla dålig stil *sur som ättika* Sen hade han dessutom glömt en rördel så han måste komma tillbaka i morgon för att bli helt färdig. *spott och fräääääs*

 

Var ju på Ikea igår också. Det blev en fiskmobil, spjälskydd och två bäbisfiltar. Filtarna är tänkt att vi ska ha med till BB. Dom är så härligt anskrämliga i färgen =)                                                            

Kvällen går i betala räkningar och i tvättstugans tecken.. .Oh joy…Krackelerande ansikte.

2010-01-25 ♥ 14:49:49 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Hemkommen från frissan. Sådant gör mindre mirakel. Klippning samt färgning av bryn och fransar kan göra den dassigaste fräsch igen. Sen blev det lite shopping. Har lite födelsedags presenter som ska köpas och del att handla på apoteket. (Lätt oglamoröst och icke kul men livet är ju inte glamoooooour jämt) Däremot hittade jag två tröjor på den vanliga avdelningen, som utan problem kan bäras av undertecknad tjockis. Kunde inte låta bli armbandet till också.


                                                   


Sen lurkade jag bara runt ett tag i min favorit butik som säljer kosmetika. Blev efter en stund påhoppad av ett mycket uttråkat butiks biträde som undrade om jag ville ha hjälp. Jag tackade först nej, men hon såg uppenbarligen att jag kikade runt på olika underlags krämer.

( Jag har ingen favorit och letar fortfarande efter en som kan tillgodose min schizofrena hud. Men hittills har det inte alls gått.) Hon började snabbt rabbla både det ena och andra märket för mig som jag snabbt avvisade eftersom jag prövat samtliga av dom. (Varför föreslår de dessutom alltid dom jäklarna som kostar ca 350 kronor för en ytte pytte flaska?) Men av någon anledning avspisade jag henne inte utan blev en smula fascinerad av hennes ansikte, utan att kunna sätta fingret på varför.  

Då kom den enerverande varelsen på att alla mina problem kan lösas bara jag använder en tillräckligt täckande primer först. Eeeeh nej tack. Jag sminkar mig så pass sällan och så pass sparsamt att jag känner att det är ganska onödigt att köpa en produkt som antagligen hinner gå ur bäst före datum innan jag använt den. Dessutom är jag totalt allergisk mot ”lager-på-kager” känslan när det gäller smink. Jag har fått tillräckligt med primer och annat smetat i ansiktet de gånger jag gått modell för att veta att det inte är min grej.

Medans varelsen framför mig fortsätter joddla om att hon ”inte kan leeeeeevaaaa utan sin priiiiimeeeer” och att ”det är det bästa som hänt sminkvärlden sen mascaran” inser jag varför jag inte kan sluta titta på henne. Hennes ansikte håller på att krackelera! Hennes högt älskade primer i kombination med hennes underlagskräm hade letat sig in i varje befintlig por och minsta lilla veck i hennes hud!  Om hon bara hade gjort en enda överdriven grimas är jag säker på att hennes ansikte skulle sagt ”KRACK!” för att sedan falla ner i stora sjok på golvet.Motvilligt äckel fascinerad tackade jag henne för hjälpen jag aldrig bett om och flydde fältet.
Hon var inte direkt vad jag kallar den optimala hjälpen för att hitta smink.

                                                      


Nu ska jag iväg på UL.Morgon...

2010-01-25 ♥ 08:23:47 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Gnnnnöh…

Undrar vad min kropp pysslar med? Vad är det för stil att vakna 06,05 och inte kunna somna om? Jävla fix idé. Eller så har jag bara problem med att vi vänt på sängen. Kroppen vill ju per automatik vrida sig till ursprungsläget igen. Inte fullt så lyckat kanske eftersom det skulle resultera i en krasch på sovrumsgolvet. Grymt o-skönt.Tack.

2010-01-24 ♥ 22:07:52 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

 

Sängen är vänd på! Tusen tack B&B för hjälpen! Jag kan ju inte riktigt lyfta och makens rygg är ju som bekant åt pipan, så våra vänner var änglar och ryckte in. Färgerna byttes från lila till turkost och min lilla Buddha kom äntligen på plats! Skötbordet kom också upp och med det fyllde jag badrumskåpet med blöjor och våtservetter J På tisdag ska det införskaffas nytt underlägg till skötbordet. Det står högt på prio listan.Boa?

2010-01-23 ♥ 12:37:58 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)


Jag känner till fenomenet ”Att boa”. Framför allt som gravid är det fullt normalt och ett tecken på att kroppen och knoppen ställer in sig på en närstående förlossning. Man vill helt enkelt få saker klara i tid tills de små drullar ut. Jag verkar ha drabbats av detta fenomen nu. För tillfället så springer jag runt som en tok och sliter och river i alla skåp och möblerar runt, kastar och sorterar. Inget ont i det. Det blir ju bra tillslut. Hoppas jag. I nuläget möblerar jag runt handdukar och sängkläder för glatta livet. (Fullt normalt)

Har även hittat två gigantiska lakan som jag ska koka sönder på 90 graders tvätt för att sen sy om till lakan till spjälsängen. Jag borde få ut 6-8 stycken lakan på det. Vore ju inte helt fel.

Dessutom så trollar det runt massa inrednings idéer i huvudet på mig. Hur vi ska göra så det blir lite mera plats, lite mera praktiskt, lite mera fnöööö,  ja ni fattar. Maken blev inte överdrivet förtjust i mina idéer om man säger så. Fast han höll iaf med mig och köpte samtliga argument. Så nu sitter jag och letar skåp på blocket för glatta livet.

 Tisdagens Ikea besök hägrar i fjärran. Får bara hoppas lönen hinner komma innan dess.


I  vilket fall blev det lite shopping igår! Gardiner till vardagsrummet, ljusstakar (Halva rea priset! Go go indiska!) och en BUDDHA! Nu ska bara sovrummet möbleras om och den kommer få sin plats i vårat fönster.
Oh joy and happyness!


   Härligt gröna gardiner och ljusstakar.     Min Buddha!Lite up 2 date.

2010-01-22 ♥ 10:44:09 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Det drar ihop sig så sakteligen. Så var man i vecka 27! Jösses vad tiden går fort. Bara för att jag skulle få ett litet wake up call så landade jag på förlossningen i måndags och de gjorde en CTG kurva på mig (Enkelt förklarat så mäter man barnens hjärtfrekvens kontra sammandragningarna man har och kan så utläsa om det börjar bli dags för förlossning eller ej) Det gör inte ont att göra CTG men det är så förbaskat tråkigt att man dör. För säkerhets skull fick jag brikanyl. HUUUUUUA! Det vill jag helst vara utan fortsättningsvis. Det var inget roligt att vara skakig och ha hjärtklappning i 5 timmar (!) Jag tror jag var lite överkänslig kanske.

                                                          Magen i vecka 27.


I tisdags var vi på infoträff med tvilling klubben. Väldigt bra och informativt, men man såg att de flesta fick hicka av tanken att bäbisarna egentligen kan komma när som helst. De flesta på plats hade fått direktiv att bäbisarna kommer v37. Punkt slut. Verkar som maken och jag var de enda som fått lite större tidspann än så. Det är ju på gott och ont naturligtvis. Så för tillfället är jag rabiat och ser 2000 saker som måste göras i hemmet. På lördag blir det till att vrida runt vår säng, annars får inte spjälsängen plats. På  Söndag ska skötbordet sättas upp. Igår var jag duktig och rensade i våra bokhyllor bland alla papper, kvitton, viktiga brev osv. Jag slängde 4 soppåsar med papper.  Nästa sak jag tänkte ta tag i är ena stora garderoben. Där finns så mycket junk att man kan få hjärnsläpp för mindre.

 

För övrigt längtar jag tills tisdag. Då ska tjejligan invadera ikea *WIIIE!* har en fin liten lista på bäbissaker och annat som ska införskaffas.

 

Sen ska maken modella sig i helgen. Blir lite konstigt att sitta på åskådarläktaren. I vanliga fall brukar jag ju också springa runt uppe på catwalken. Men inte i år. Jag är inte min sedvanliga 36a om vi säger så *host host* Man kan kalla det lätt ångest när jag kikade på listan med mina gamla mått. Den listan åkte i soporna fortare än någon hann säga ”indiskt kamelskit”.


                                                           (klicka på för större bild)

Den här kläningen på bilden är gjord i papper och är nog en utav de konstigaste saker jag haft på mig när jag har gått model. Helt klart orginell och rolig men ett mindre helskotta att röra sig i.

Jag vill köpa en liten Buddha till sovrummet!2010!

2010-01-01 ♥ 22:27:05 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

God fortsättning på er alla!


Hoppas ni alla haft en underbar jul och ett härligt nyår! Det har iaf jag haft. Är mycket nöjd med hur det flutit på och vad som hamnade i julstrumpan det här året. Nyår firades i glada vänners lag med mycket god mat och skratt.


 Sitter och funderar över vad det nya året kan föra med sig. Det är spännande, roligt och vanvettigt skrämmande. Har ångest runt en del saker och en enorm skälvande och förväntansfull bävan inför andra. Har också insett att jag måste ta tag i en del saker som lagt och gnagt och pyrt i nästan ett års tid. Det i sig är skrämmande men förhoppningsvis kommer det något gott utav det.


Vad har hänt under 2009 som man minns lite extra då?

Tja, jag vart moster igen till en underbar liten tös. Ett annat par vänner fick en härlig liten tjej till sommaren. Några andra vänner avslutade året med att få en redig liten grabb. Vi blev ägare till en BR, men framför allt så minns jag 2009 för det underbara lilla blåa plustecknet som dök upp på stickan efter semestern. Det och att inse att det lilla plustecknet innebär att det växer två små pyren i magen på mig.


Vidare har det ju förstås hänt en del negativa saker också. Jag vill helst inte tänka på dem eftersom sådant bara skär i hjärtat. Får försöka lägga sådant bakom mig.


Du då, som läser det här. Vad är ditt bästa minne från 2009?RSS 2.0