Fågelmjölk!

2010-04-27 ♥ 18:24:09 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Sitter och väntar. På att Storlöken, Purjolöken och Gräslöken ska vakna till. (Läs: maken och barnen.)

 

 Under tiden sitter jag och njuter av ätbara barndomsminnen. Min söta Mormor var här idag.
Med sig hade hon en av de få sötsaker som jag verkligen älskar. Fågelmjölk. Nu tänker du ”QUE!?!?!?”
Nå, fågelmjölk är en rak översättning av ungerskans madár tej. Det är en efterätt, en tjock vaniljkräm med mjuka färska hemmagjorda ”maränger” i. Jag kan inte beskriva det på annat sätt. Både mamma och mormor brukade göra det åt mig. Jag minns hur jag satt på mormors landställe, uppe på stora berget på tomten
(som var en bergsknalle på max höjd 4 m) med madár tej i en vit plåtkopp med blå kant.
Att jag satt och lät små, små portioner vackert gul kräm slinka ner i halsen och fylla hela näsan och munnen med en överväldigande smak av vanilj, samtidigt som jag undrade hur många sniglar jag kunde pressa ner i grannes brevlåda. Hur jag lät marängerna pressas upp mot gommen, Det var som om någon hade plockat ner sommar molnen och lagt dem i min kopp. Det var tur att jag var ett vackert barn.
Annars hade jag aldrig blivit förlåten när jag drog i mig 4 liter madár tej på en dag. Som skulle varit till gästerna.

Jag hade nog inte heller blivit förlåten för sniglarna i brevlådan. Grannen kunde inte för sitt liv förstå vem som hade mosat in en hel skurhink med sniglar bland posten.

 

Nu vaknar mina lökar.
                      I dag.

2010-04-23 ♥ 23:42:48 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Efter en sömlös natt beslöt vi oss för att valla oss själva. Det blev shopping i Stinsen.


Kaffe och italiensk glass är vårkärlek!


Maken var DILF på hög nivå idag.

Ibland är det jobbigt att vara småbarnsföräldrar… not!


 

 

Har kärat ner mig i Kappahls kampanj Vintange Stories!
VILL HA, VILL HA, VILL HAAAAAAA!!!Dop och snabba familjemiddagar.

2010-04-18 ♥ 17:22:26 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Sitter för tillfället och slö surfar lite på nätet medans mina två små troll sover. Vi tog oss en lång promenad i solen med trevligt sällskap som slutade i kaffe på gården (Vuxen poäng!)

Så medans trollen är utslagna så sitter jag och letar tips och idéer till trollens dop. Det första jag började kika efter var dopklänningar. Jag har kvar min gamla, men det blir lätt jobbigt att klämma ner dem båda i den. Så en bra start är ju att köpa en till. Gärna så lik min som möjligt. Här någonstans har jag insett att det finns ett brett utbud av dopklänningar. Personligen tycker jag att det är lite lustigt, men å andra sidan är det väll som med brudklänningar. Lite vitt tyg hopsytt i en tilltalande design för åt helvete för mycket pengar. Olika modeller finns att tillgå. Allt från skäligen vackert enkla, till lite mer horribla varianter.

(Klicka på bilden för större version.)                   Eller vad gillar ni den här?                  Eller denna?

              
                                          Jag menar seriöst? Är det en klänning eller något som exploderat i spetts fabriken? Om ni ursäktar så måste jag nu gå och gräva ut mina ögon med en tesked. Jag hoppas jag hittar en vettig klänning snart.

 


Snabbt inpass också. När vi blev gravida så tipsade folk oss om snabba, enkla middagar. Det är helt klart något som behövs när man är småbarns föräldrar. Så dagens middag blev: Pasta med färska grönsaker, linser, mozzarella ost och Serrano skinka. Enkel och snabbt var det.


                      Vivaldi och vindruvor.

2010-04-17 ♥ 20:37:36 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

2 Veckor redan. Jisses. Vad tiden går. I 2 veckor redan har vi haft våra fina små troll hos oss. Jag tror fortfarande inte riktigt vi landat i faktumet att vi är föräldrar. Just nu känns det som att blöjbytandet, Dolly Parton Tuttarna och vaken nätterna är någon konstig och påfrestande men helt underbar dröm som bara flyter vidare. Jag väntar på att poletten ska trilla ner.

Under tiden lyssnar jag på Vivaldi och Debussy. Samt förundras över att mina yngsta dotter skrattar i sömnen (MIN dotter!VÅRA DÖTTRAR!  huiuiii har inte vant mig vid att säga det än)För övrigt verkar jag ha drabbats av någon slags Pre-Post-Pregnancy-Craving...
Gissa på vad?                        


Välkomna!

2010-04-10 ♥ 20:34:35 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (5)

 

Det har varit stiltje här. Why? Våra älskade små bäbisar har kommit! Jag roade mig nämligen med att drabbas av sk PUPPP sista graviditetsveckorna. Ett rent helvete jag inte önskar någon. Fy fan säger jag bara. Hudspecialisten beskrev det så fint som "Du har mer eller mindre fått en allergisk reaktion på dina barn, som resulterar i extrem klåda med utslag på kroppen. I vanliga fall så har man det bara över mage/lår/ben."
Jag slog på stort och hade det över HELA kroppen. Klådan gjorde så jag rev upp stora sår över hela kroppen nattetid. Väldigt inte lustigt. Så tillslut blev det sjukhuset och jag blev inlagd den 30/3. Efter en förbaskat massa undersökningar, prover, tabletter och krämer (jag som hatar att ens ta Alvedon i vanliga fall) och utmattning så gjorde äntligen en läkare bedömningen att det var dags att plocka ut våra små.


Så den 3 april 2010 klockan 18,07 och 18,08 kom äntligen våra två små tjejer. Vi fick stanna i ytterligare 5 dagar på sjukhuset innan vi kom hem. Så nu består livet av blöjbyten, amning, och allmänt kaos i bäbislogistiken. Bomull i huvudet är bara förnamnet. Men oj vad härligt livet känns!                                         RSS 2.0