Ett glas pesticider,anyone?

2010-11-30 ♥ 20:04:51 | Kategori >> Ätbart | KOMMENTARER (0)

Jag är en sån där fjant som letar och jämför priser och märken med varandra i mataffären. Jag har prövat Eldorado vs Felix , Findus vs Willys osv. I vissa lägen vinner förvånansvärt många ”lågprismärken” både i smak och innehåll långt över det kända märkena. (Utom möjligen Eldorados kaffe, den jäveln som kom på den blandningen borde smiskas till mos med ett par parfymerade kängsnören) Nu tänker jag inte ha en lång utläggning om det här, men vill bara slänga in en kort men intressant artikel om den älskade apelsinjuice som många har på frukostbordet. Själva har vi kört på Willys eget märke jätte länge eftersom den faktiskt smakar *trumvirvel* APELSINJUICE!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/forbjudet-medel-i-apelsinjuice-1.1216984

 

Dagens träningstips.

Bylta på två obstinata ungar vintermundering och ut och dra en stor jäkla vagn i snön. Få en sträckning i rövmuskeln och snygga ben. Kilona rinner av dig. Bokstavligt talat. Glöm inte att duscha efteråt. Allternativt rulla dig i snön.Aj

2010-11-28 ♥ 21:19:01 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Dagens lärdom. När du öppnar ett blöjpaket, var försiktig så du inte slå dig själv i solarplexus.
Det gör skitont. Aowie.


Nöt

2010-11-27 ♥ 20:05:02 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Maken- Älskling, vad 17 är cashewnötter light för något?? Jag har sprungit i hela jävla affären!

Jag- … hjärtat, det står LITE cashewnötter på listan. Dvs inte en jumbopåse.

Maken- … Ja, jävlar…

Han är för söt.
Dagens träningstips. Sätt valfri unge modell mindre i en gåstol, Lägg till ett stycke hund. Spring sedan benen av dig för att rädda hunden från den framrusande ungen. Försvåra övningen genom att vända dig bort en liten stund för att sedan leta upp ekipaget igen. Leta dig fram med hjälp av dunsljuden som uppstår när gåstolen krockar med väggen......

2010-11-26 ♥ 20:02:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Om man vill begära skiljsmässa med sina bihålor, vart vänder man sig då?


Träning?

2010-11-24 ♥ 12:43:35 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)


I mången blogg idag skrivs det om träning. Tips, trix och allmänt dåligt samvete frodas i bloggjournalerna. Så, eftersom jag älskar att träna men i nuläget lever i en diktatur (med två små diktatorer) och inte en demokrati så tänkte jag till och från slänga in små tips på träningsformer man kan utföra i hemmet.Dagens träningstips. Djupa knäböj vid matsolarna för att rädda hunden från en praktspya i nacken. Upprepa minst 5 gånger per ben. Om du inte kommer upp efter sista knäböjen, förtvivla icke. Detta är fullt normalt och du behöver bara lägga dig i fosterställning, gny en stund för att sedan rulla över och resa dig.


Allmänna idioter.

2010-11-23 ♥ 14:44:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

I dag måste det ha varit en speciell dag i almanackan. Nått i stil med ”Allmänna alla idioter ställer sig i vägen överallt”- dagen. Under den timman jag var ute i den vanvettigt friska vinden med inslag av vacker snö det jävla pissvädret tror jag hann räkna till ungefär 9 tveksamma existenser som på något sett parkerat sin breda lekamen så att jag och barnvagnen inte kunde ta oss fram.

Inne på Coop däremot tog det priset. Efter att ha varit inne i en av gångarna vände jag kosan mot mittgången. Till min grämelse förvåning stod där två kärrningar mellan 80 och döden damer i övre medelåldern och blockerade vägen. Det hade väll inte varit hela världen om det inte vart så att gången blockerades åt andra hållet av en tjusig rödglänsande förbannad truck och föraren var lika bortblåst som hjärncellerna på valfri pubertal pojk som hittat sin första porrsajt. Så min enda väg ut var förbi dessa damer. Jag rullade fram vagnen och sa med sansad och lugn röst:

- Ursäkta mig?


Häxorna
Damerna vände sig mot mig, granskade mig och återgick till sitt samtal!


Jag harklade mig och sa med högre röst:

- Ursäkta mig, jag skulle gärna vilja komma förbi?


Ena kärringen damen vände sig mot mig och fnös.

- Du får faktiskt vänta tills vi är klara! Sedan vände hon sig mot den andra och fortsatte prata.


I vanliga fall har jag respekt för äldre. Det sitter i ryggmärgen i kombo med en rejäl dos katolsk-skuld uppfostran. Men i det här läget briserade ett tjusigt litet svampmoln i huvudet på mig. VÄNTA PÅ VAD!?!? Att dom ska avhandla grannen Gretas Hemorrojder? Att hennes katt inte matchar pälsen? Att hennes gubbe runkar i garaget till ”Antikrundamn”!?!?!? Så fasen heller! Det enda jag ville göra var att skrika åt henne men eftersom jag vet att mitt röstläge ibland räcker till att väcka döva hundar, spädbarn samt gubbar på Hemtex gardin REA lät jag bli skrik orgien.


Jag tog helt sonika vagnen och började knixa mig förbi henne. Varpå hon stirrade på mig och hojtade:

- Vad GÖR du !?!?


Jag - Vad ser det ut som? Tar mig fram! Och vänligen skrik lagom, mina barn sover, och vaknar dom så får DU söva om dom!!!!


Kärring - Fy vad oförskämt!


Jag -Ja det håller jag med om att du är!!


Sen gick jag bara därifrån. Hjärnsläpp AB.Kokbok och mat, mat, mat.

2010-11-23 ♥ 09:37:20 | Kategori >> Ätbart | KOMMENTARER (1)

Nyinförskaffning i kokboksbiblioteket. Idéerna för kvällsföda är lika med noll. Lika tomt som i huvudet på en kär fjortis.Middagen igår blev Haremsgryta med kyckling och citron. Galet smaskig och snabbt gick det!

Receptet hittar du här! 

http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14986


Tips från undertecknat matvrak, dubbla såsen. Dvs dubbla mängden grädde + kryddor.Tvätt

2010-11-22 ♥ 19:21:21 | Kategori >> Trollen | KOMMENTARER (0)

Dagens skörd av tvätt. Skitskojigt må jag säga. Dubbel upp i dubbel bemärkning. För jag har ju inget alls att göra på dagarna. Inget alls, nej nej.

Tror den enda tvätthögen som är större är makens berg av skitiga strumpor. Jag gissar på att fanskapena förökar sig i tvättkorgen. Skulle även förklara de suspekta ljuden.

                                  Frukost

2010-11-22 ♥ 17:17:12 | Kategori >> Ätbart | KOMMENTARER (0)

Fick för mig att baka scones idag. Att bjuda syrran på till frukosten.    Vanvettigt smaskigt!...hade det varit om jag inte glömt saltet…                                                       


Mat

2010-11-21 ♥ 20:56:29 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Var en smula jätte huslig idag och fixade krubb till trollen barnen. 4 timmar tog det. Resultat?
55 burkar mat. Kan du gissa hur många dagar det räcker?        


Den som gissar rätt vinner absolut ingenting.Skylt.

2010-11-19 ♥ 23:17:24 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Sprang förbi en enorm skylt idag. När man har bråttom, och läser fort så kan orden "masslagring" och "Distrubition" bli en ganska snusk rolig sammansättning. Lite mer, till och med just för att de sitter på en stor skylt.
Vad fick jag det till tror du?


Disktrasa.

2010-11-16 ♥ 21:31:02 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Hur vet man att det är dags att byta ut disktrasan i köket?Svar: Din gamla nyser!! Min nös ikväll! Högt och ljudligt ”TCHIII!” Maken hävdar att jag bara kramade ur den fort. Jag vågar inte lita på honom. Tänk om den kommer och söker hämnd i natt? Men nu, tack vare min otroligt heroiske make så är den förpassad till disktrasornas himmel i grovsopprummet. Trumpeter och fanfarer!

Apropå

2010-11-15 ♥ 20:03:49 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Var i mataffären idag och fick en kommentar på barnen. Dagen till ära hade flickorna sina nya overaller på sig. En brun/turkos och en beige/vit.


Biträde -Guuuuuud så sött! Herreguuuud vad söta dom är! Och lika! Är det tvillingar?

Jag- Tack ska du ha, ja det är enäggstvillingar. [nej ditt jävla stolpskott, det är en cykel och en bakmaskin ser du väll?!?]


Biträde till kollega - Kom och titta! Herregud vilka söta små tvillingpojkar!


Jag, med ett stort flin – Tack, men det är faktiskt flickor.


Biträde- Men... men… ojdå…

 

Jag bryr mig inte nämnvärt att folk tror vi har pojkar, men det är alltid lika roligt att rätta dem, enbart för att få se en följdreaktion. Knasrekordet tog helt klart en dam (som var någonstans mellan 80 och döden) genom att säga 

”- Jaså minsann, ja nu förtiden ser man inte vad det är för en sort!”

För en sort? Det är väll ingen hund? Inte heller krossade tomater i lurig EKO-förpackning med ICA’s stämpel i botten. Annars så kan man kalla dem Homo sapiens sapiens i brist på annat.

 

NU BLIR DET SKAMLÖS REKLAM!


Följ min gubbes fotoblogg! Han är en glad prick som älskar ordvitsar, ungersk mat, idiot fakta och att fotografera. Han fotar allt från ogräs och troll till levande dammtussar i storformat. [läs: hunden]

Bloggen är helt nystartad! Ta en kik på http://tvillingpapparazzi.blogg.se/Bara lite annat.

2010-11-14 ♥ 20:32:44 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (7)

Livet blir annorlunda när man fått troll barn. Ingen hade väll kunnat tro något annat. Man märker väldigt fort vad som förr var ok helt plötsligt blir väldigt tabu. Man inser också hur vissa ämnen i föräldraskapet är lika känsliga som politik alternativt intimproblem. Amningen och sömn är bland de största ”NONO”s. Det är egentligen ganska sorgligt. Man tycker att de två ämnena är de man borde stödja, hjälpa och ge positiv respons på. Men OH MY, NOOO! Det ska analyseras sönder om varför ”hon gör så” sen blir man bedömd som skitdålig mamma för att man inte gör som alla andra. Eftersom man tror på att något annat, något som kanske inte faller innanför de ordinarie ramarna, faktiskt kan vara det som känns rätt för en själv och ens barn.


Ett annat ämne som är infekterat är Genus. Jag har börjat läsa lite om det. Nämner man genus, eller tänker lite i annorlunda banor får man allt som oftast inte bara en utan ett helt tjog konstiga mothugg. Bara den punkten att jag inte är särdeles överförtjust i färgen rosa, har jag fått ta en del knasiga kommentarer för. Jag gillar inte rosa, så ganska enkelt så klär jag inte heller mina döttrar i den färgen. Det betyder inte att jag systematiskt hatar den, jag tycker bara inte om den. Jag har en del rosa plagg, ja. Och de har haft de kläderna på sig. Men väldigt sällan. Jag har även nämnt det förbigående (både en och tjugo gånger) för släkten att rosa inte är någon stor favorit bland färger. Jag har fått höra att jag är löjlig, töntigt och att jag begränsar mina barn. Hur sjutton man nu begränsar 7 månaders töser enbart för att jag inte klär dem i rosa förundrar mig en heldel. Om jag varit lika avig mot lila, blått eller brunt hade jag fått lika många kommentarer då? Nej, jag tror inte det. Jag säger INTE att jag tycker att andra som klär sina barn i rosa är konstiga eller löjliga. Det är bara det att jag inte gillar det. Punkt.


Vill ni läsa om någon som är vass på det där med genus så tycker jag ni ska besöka http://ladydahmer.blogg.se/index.html eller http://shakti.blogg.se/. Två bloggar som jag gillar väldigt mycket och som fått mig att börja ändra på mitt synsätt. Läser du om genus? Intresserar det dig?Bort?

2010-11-14 ♥ 20:16:28 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Kan man ta bort gamla inlägg? Känner ju bara blääääääh när jag läser dem. Vad fasen. Hur ointressant kan det vara?


Pippisar.

2010-11-13 ♥ 15:23:32 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Fåglar som flyger i klunga istället för formation, krockar dom inte med varandra ibland?


RSS 2.0